Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός IT4gov για καινοτόμες υπηρεσίες στη δημόσια διοίκηση

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός IT4gov για καινοτόμες υπηρεσίες στη δημόσια διοίκηση

Την προσεχή Δεύτερα 11 Ιανουαρίου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στον 1ο διαγωνισμό IT4gov του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ανάδειξη καινοτόμων εφαρμογών, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα, μεμονωμένα ή οργανωμένα σε ομάδες, και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην εξεύρεση υπηρεσιών που δεν διατίθενται στην αγορά και στοχεύουν στη δόμηση νέων εναλλακτικών μοντέλων απλούστευσης διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση και αποτελεσματικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 17 Φεβρουαρίου στις 15:00, στην ειδική φόρμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.ydmed.gov.gr.

Από την τελική επιλογή των προτάσεων θα αναδειχτούν τρεις νικητές, οι οποίοι θα βραβεύουν με 4.000 ευρώ ο πρώτος, 2.000 ο δεύτερος και 1.000 ευρώ ο τρίτος, ενώ το Δημόσιο έχει το δικαίωμα εξαγοράς εφαρμογών με την καταβολή 10.000 ευρώ για την κάθε μία.

Όπως σημειώνεται, το υπουργείο θα καθοδηγήσει τους βραβευθέντες στην αναζήτηση συνεργασιών με εξειδικευμένους φορείς/επιχειρήσεις ικανούς να αναπτύξουν περαιτέρω την εφαρμογή. Ταυτόχρονα θα μεριμνήσει για τις απαραίτητες συνέργειες των συμμετεχόντων με τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου για την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το διαγωνισμό (προϋποθέσεις συμμετοχής, τρόπος υποβολής προτάσεων, κλπ) μπορούν να αναζητηθούν στους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού, οι οποίοι βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα www.ydmed.gov.gr.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ