Στην Ουάσινγκτον θα παραμείνει μετά τη λήξη της θητείας του ο B.Obama

Στην Ουάσινγκτον θα παραμείνει μετά τη λήξη της θητείας του ο B.Obama

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama  δήλωσε σήμερα ότι μετά τη λήξη της θητείας του θα παραμείνει πιθανότατα στην Ουάσινγκτον για μερικά χρόνια, μέχρι να τελειώσει το σχολείο η μικρότερη κόρη του, η Σάσα.

Όταν ρωτήθηκε, κατά την επίσκεψή του στο Μιλγουόκι, πού σκοπεύει να μείνει μετά τον Ιανουάριο του 2017, ο Obama απάντησε ότι τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια θα ζήσει στην πρωτεύουσα.

Για την πιθανότητα να επιστρέψει στο Σικάγο, την πόλη απ'' όπου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του, είπε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει. "Θα μείνουμε (στην Ουάσινγκτον) για λίγα χρόνια, ώστε να τελειώσει η Σάσα" το σχολείο, πρόσθεσε. "Είναι σκληρό να αλλάζεις πόλη στη μέση του λυκείου", εξήγησε.

Στις αρχές του 2017 η Μαλία, η μεγαλύτερη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, θα σπουδάζει πλέον στο πανεπιστήμιο. Η Σάσα, που φοιτά στο ιδιωτικό σχολείο Σίντγουελ Φρεντς Σκουλ, θα έχει μπροστά της άλλα δυόμισι χρόνια για να τελειώσει το λύκειο.

Ο Obama έχει εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία του να εργαστεί με νέους που προέρχονται από μειονότητες και από υποβαθμισμένες συνοικίες. Κυκλοφορούν επίσης φήμες ότι σχεδιάζει να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασε και ο ίδιος στις αρχές της δεκαετίας του 1980. "Λατρεύω τη διδασκαλία. Η επαφή με τους μαθητές μου λείπει", είχε δηλώσει στο New Yorker το φθινόπωρο του 2014.

Η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα έχει αποκλείσει την πιθανότητα να επιδιώξει μια πολιτική καριέρα, στα χνάρια της Χίλαρι Κλίντον. "Τρία πράγματα είναι σίγουρα σ'' αυτή τη ζωή", αστειεύτηκε πρόσφατα ο σύζυγό της: "Ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι η Μισέλ δεν θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ