Στην GTech η διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος

Στην GTech η διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος

Έχασε το έργο της τεχνολογικής υποστήριξης του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα η Intralot. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, ο ΟΠΑΠ ήρθε σε συμφωνία με την ιταλική GTech, η οποία και θα υποστηρίξει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο τη διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Μάλιστα, η ιταλική εταιρεία δεν θα αμείβεται κατ' αποκοπήν τον μήνα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά με βάση το μοντέλο του revenue sharing. Η αμοιβή της δηλαδή θα ορίζεται ως ποσοστό επί των εσόδων της εταιρείας Ιπποδρομίες Α.Ε.

Ο ΟΠΑΠ και η θυγατρική του εταιρεία Ιπποδρομίες Α.Ε. αναλαμβάνουν επισήμως τον ελληνικό ιππόδρομο από 8 Ιανουαρίου 2016. H διεξαγωγή των ιπποδρομιών και η έναρξη διεξαγωγής του ιπποδρομιακού στοιχήματος αναμένονται τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Ο οργανισμός καθυστέρησε έναν επιπλέον μήνα την παραλαβή του Ιπποδρόμου, καθώς η κυβέρνηση ξέχασε να ρυθμίσει τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούσε ο ΟΔΙΕ που τώρα οδηγείται σε εκκαθάριση. Ετσι, καθυστέρησε η είσοδος του εκκαθαριστή στην κρατική εταιρεία και μαζί με αυτόν η είσοδος του ΟΠΑΠ στο Μαρκόπουλο.

Ο ΟΠΑΠ πρόκειται, ωστόσο, ν' απογειώσει τον ιπποδρομιακό στοίχημα. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο οργανισμός έχει έλθει σε συμφωνία με τρεις μεγάλους παρόχους ιπποδρομιακού στοιχήματος, τη γαλλική PMU, τη βρετανική GBI και τη νοτιοαφρικανική Phumelela. Πρόκειται για τρεις από τους μεγαλύτερους διοργανωτές ιπποδρομιών στον κόσμο, και σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού, οι παίκτες στην Ελλάδα μπορούν να συμμετέχουν στις στοιχηματικές δεξαμενές που δημιουργούν οι συνεργάτες του οργανισμού. Με βάση αυτή την προοπτική, το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να γίνει μεγαλύτερο από πολλά άλλα τυχερά παίγνια του ΟΠΑΠ.

Στο μεταξύ, νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, σχετικά με το επιβαλλόμενο τέλος στα επίγεια τυχερά παίγνια του ΟΠΑΠ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και σ' αυτή συμμετείχαν και στελέχη του υπουργείου Οικονομίας. Οι πράκτορες που θίγονται ιδιαίτερα από την επιβολή του τέλους, παρουσίασαν στοιχεία που καταδεικνύουν τις αδυναμίες της νέας φορολόγησης, ενώ ζήτησαν, εφόσον το τέλος ισχύσει στα επίγεια παίγνια, να ισχύει και για τα διαδικτυακά τυχερά παίγνια.