Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθούν Πανούσης - Ρουμπάτης

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθούν Πανούσης - Ρουμπάτης

Αύριο το μεσημέρι, το προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τον χρόνο που θα πρέπει να κληθούν για να ενημερώσουν, ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου για απειλές κατά της ζωής του.

Την πρόταση έκαναν νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συμμετέχουν στο προεδρείο.

«Ανεξάρτητα από την έρευνα που γίνεται από πλευράς δικαιοσύνης για την υπόθεση, προκύπτουν σοβαρά πολιτικά θέματα τα οποία θα πρέπει η Επιτροπή Θεσμών να διερευνήσει καλώντας τον κ. Ρουμπάτη και τον κ. Πανούση» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, αποδέχτηκε το αίτημα να προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού όμως προηγουμένως, όπως είπε, «γίνει μια οργανωμένη συζήτηση ώστε η κλήτευση του επικεφαλής της ΕΥΠ και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μην γίνει για να καλύψει απλά τη περιέργειά μας για ονόματα ή στοιχεία, αλλά για να γίνει ουσιαστικός διάλογος».

«Το θέμα απασχολεί έντονα τον τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης. Γίνεται από πολλούς συζήτηση και εμείς δεν θα πρέπει να το αναλάβουμε σαν να θέλουμε να το διατηρήσουμε αλλά για να το εξετάσουμε ουσιαστικά» υπογράμμισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Δεν είναι ούτε ποινικό ούτε διαδικαστικό, αλλά μείζον πολιτικό θέμα αυτό και είναι αδιανόητο να στείλουμε άλλο μήνυμα μην μπορώντας να το διαχειριστούμε παραπέμποντας το στις καλένδες. Πρέπει άμεσα να το εξετάσουμε» σημείωσε, από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ