Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Α. Φωκάς - Τώρα ζητάει συγγνώμη για τα συνθήματα

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Α. Φωκάς - Τώρα ζητάει συγγνώμη για τα συνθήματα

Την παραπομπή του Αριστείδη Φωκά στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία επιλήφθηκε του θέματος, μετά τη σχετική προτροπή (και) του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξη, Γιώργου Καρρά. Σύμφωνα, πάντως, με συγκλίνουσες πληροφορίες ο κ. Φωκάς θα την γλιτώσει μάλλον με μια απλή σύσταση, αν και βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπος με περικοπή ? του μηνιαίου μισθού του.

Από την πλευρά του ο ίδιος με επιστολή του προς τη Διάσκεψη των Προέδρων ζήτησε συγγνώμη, μήπως γλιτώσει την όποια ποινή. «Δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου», σημειώνει με ιδιαίτερα απολογητική διάθεση και προσθέτει: Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα, λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικία εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντάς τους». Στην επιστολή του ο κ. Φωκάς καταλήγει γράφοντας: Ζητώ συγγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα του αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού».

Νωρίτερα, εξηγήσεις για το σύνθημα «να καεί, να καεί η […] η Βουλή», που φώναζε σε συγκέντρωση μαζί με οπαδούς του ΠΑΟΚ, επιχείρησε να δώσει για ακόμη μια φορά ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει γιατί το είπε. 

«Και βέβαια δεν το εννοεί κανείς όπως δεν εννοούν και οι Αθηναίοι το Βούλγαροι. Στο Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι φώναζαν το ίδιο σύνθημα και μετά κάποιοι από αυτούς γίνανε βουλευτές», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Για ένα σύνθημα με καλέσατε εδώ. Δεν σας ενδιαφέρει να καθαρίσει το πρωτάθλημα. Η καλύτερη ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει φέτος το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο κ. Φωκάς, τονίζοντας ότι «χάνουμε την ουσία. Εμείς κοιτάμε πώς θα ξεβρωμίσουμε το ποδόσφαιρο». 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: Ιntime