Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος νοσηλευόταν από χθες σε νοσοκομείο του Λονδίνου λόγω του κορονοϊού μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Τζόνσον μπήκε στην εντατική ύστερα από απόφαση της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί πριν λίγες ώρες καθώς η κατάσταση του παρουσίασε επιδείνωση κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ρεπορτάζ του δικτύου Sky News αναφέρει ότι ο Τζόνσον έχει τις αισθήσεις του, ωστόσο η μεταφορά του έγινε ώστε να μπει στον αναπνευστηρα αν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ρααμπ να τον αντικαταστήσει προσωρινά.

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ.

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

Αργά το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υλοποιούνται τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.