Στην... Αττική οι μισές προσλήψεις για το προσφυγικό

Στην... Αττική οι μισές προσλήψεις για το προσφυγικό

Συνολικά 689 άτομα έχει προσλάβει η κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού. Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη. Ειδικότερα, από τους 689 οι 311 είναι μόνιμοι υπάλληλοι και οι 378 απασχολούνται με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Οι περισσότεροι σύμφωνα με τα στοιχεία είναι τοποθετημένοι στην Κεντρική Υπηρεσία και το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής. Συγκεκριμένα στην Κεντρική Υπηρεσία υπηρετούν 88 μόνιμοι και 73 συμβασιούχοι, ενώ στο Περιφερειακό Γραφείο 97 μόνιμοι και 45 συμβασιούχοι. Σαφώς λιγότεροι είναι οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην επαρχία. Για παράδειγμα στη Δυτική Ελλάδα υπηρετούν 5 μόνιμοι και ένας συμβασιούχους, στην Ξάνθη 3 μόνιμοι και 3 συμβασιούχοι, στη Χίο μόλις 3 μόνιμοι και 29 συμβασιούχοι, ενώ στη Ρόδο 9 μόνιμοι και 4 συμβασιούχοι.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει επιτρέψει στις ΜΚΟ να «δουλεύουν» τα Κέντρα ταυτοποίησης που βρίσκονται στα νησιά αλλά και στην ενδοχώρα. Τα στοιχεία του Γ. Μουζάλα είναι ενδεικτικά, αφού μόνο στη Λέσβο οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ ξεπερνούν τους 500! Στην Σάμο είναι 51, στη Λέρο 35, στη Κώ φθάνουν τους 70 κ.ο.κ.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώ.

Αλέξανδρος Διαμάντης

(φωτογραφία: SOOC)