Στη φυλακή ο προπονητής ιστιοπλοΐας: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών

Στη φυλακή ο προπονητής ιστιοπλοΐας: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος αθλήτριας του πριν δέκα χρόνια.

Ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του 39χρονου για την αναγνώριση ελαφρυντικών, αρνούμενοι και την εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε να αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κρίνοντας πως ο προπονητής έχει στοιχεία από τα οποία προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα του.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το δικαστήριο δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει στον προπονητή ούτε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας, ούτε του πρότερου σύννομου βίου, όπως αιτήθηκε ο καταδικασθείς.

Όπως ανέφερε : «Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί" κάτι που ο Εισαγγελέας τόνισε ότι συνιστά "εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά" και επομένως δεν τίθεται θέμα σύννομου βίου».

Αντίστοιχα για την ειλικρινή μεταμέλεια ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως «η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό». 

Αθώωση για τον βιασμό

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριας του. Η απόφαση επί της ενοχής του 39χρονου, ελήφθη κατά πλειοψηφία με δυο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό απορροφήθηκε από το τρίτο αδικήματα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα. Με την απόφαση του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τη μια πράξη, την οποία είχε αποδεχθεί από την αρχή της ανακριτικής έρευνας.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως τη χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 11 της χρόνια.