Στη Βουλή η ρύθμιση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ  -Και ο Δήμος μπορεί να παραχωρεί όμορες εκτάσεις

Στη Βουλή η ρύθμιση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ -Και ο Δήμος μπορεί να παραχωρεί όμορες εκτάσεις

Στο νομοσχέδιο για την Ίδρυση του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείου Εικαστικών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο,  εισήχθη η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Όπως προβλέπει η ρύθμιση παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση για 99 έτη στο ερασιτεχνικό Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία ΠΑΟΚ έκταση συνολικού εμβαδού 29.284 τ.μ. που βρίσκεται στο δήμο Θεσσαλονίκης και αποτελείται από ακίνητα, τα οποία ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή στο Ελληνικό Δημόσιο και στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ώστε μαζί με το οριζόμενο όμορο ακίνητο που ανήκει στο Σωματείο, να αποτελούν ενιαία έκταση για την εκπλήρωση του καταστατικού σκοπού του και την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων του Σωματείου με τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις, τις συνοδές χρήσεις και τις συμπληρωματικές λειτουργίες.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση η παραχωρούμενη έκταση και η ιδιοκτησία του Σωματείου μπορούν να τροποποιηθούν κατά όρια και έκταση κατά τη διαδικασία των πράξεων τακτοποίησης και αναλογισμού.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να λάβει από τον Δήμο Θεσσαλονίκης οποιαδήποτε όμορη έκταση, κατοχής του Δήμου, για να συνενωθεί με το παραχωρούμενο ακίνητο και για την ολοκλήρωση και έκκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Αλέξανδρος Διαμάντης

*Ολόκληρη την τροπολογία μπορείτε να τη δείτε εδώ.