Στη Βουλή η κατάθεση Πικραμμένου - Αναφέρει πολιτικό πρόσωπο

Στη Βουλή η κατάθεση Πικραμμένου - Αναφέρει πολιτικό πρόσωπο

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ενώπιον του οποίου εξετάστηκε για τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών - και όχι μόνον- στην υπόθεση της Novartis, που οδήγησαν στην ενοχοποίηση δέκα πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πικραμμένος.

Η κατάθεση Πικραμμένου διαβιβάστηκε στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο, ως εμπλεκόμενο με τους δικαστικούς χειρισμούς για την ενοχοποίηση των πολιτικών. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Πικραμμένος έκανε αναφορά σε πολιτικό για τον οποίο διενεργείται έρευνα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση αλλά στη συνέχεια με διάταξη της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς μπήκε στο Αρχείο καθώς δεν έχει ανευρεθεί κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του.

Αλλωστε ο κ. Πικραμμένος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής όταν είχε φθάσει εκεί η σχετική δικογραφία, είχε χαρακτηρίσει συγκλονισμένος ως "μυθιστορηματικές τις κατηγορίες" σε βάρος του.