Σταϊκούρας: Τα καταφέραμε παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις

Σταϊκούρας: Τα καταφέραμε παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις

«Τα τελευταία 10 χρόνια παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις και τις αντιξοότητες που είχαν να αντιμετωπίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα καταφέραμε. Η πολιτεία στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τον παραγωγικό ιστό της χώρας με μέτρα 45 εκατ. ευρώ. Εφαρμόζουμε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος, σταθήκαμε σε συμπατριώτες που υπέστησαν ζημιές από φυσικές καταστροφές». 

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην συνεδρίαση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στον μετασχηματισμό της οικονομίας σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο για την επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και πρόσθεσε:

«Θεσπίσαμε αναπτυξιακές και επενδυτικές πολιτικές.  Αξιοποιούμε το ταμείο ανάκαμψης. Είμαστε κοντά στην κοινωνία στις διαδοχικές κρίσεις που είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη Θεσσαλία αυξήθηκαν. Οι προκλήσεις είναι πολλές και επέφεραν μία σοβαρή διαταραχή στην λειτουργία των οικονομιών στην Ευρώπη». Μάλιστα επισήμανε, ότι από το 2019 έως το 2021 οι καταθέσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας εμφανίζονται αυξημένες από 6,8 δισ. σε 8 δισ.»

Ο νέος πρόεδρος, Γ. Ρουπακιάς, μίλησε για την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις διατηρούν έναν τόνο αισιοδοξίας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρώην πρόεδρος ΣΘΕΒ, Αχ. Νταβέλης, ο πρόεδρος ΣΕΒ κ. Παπαλέξης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας