Στα ...«σκουπίδια» ρίχνει το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων ο Π. Τατούλης

Στα ...«σκουπίδια» ρίχνει το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων ο Π. Τατούλης

Βολές αντισυνταγματικότητας αλλά και έλλειψης ρεαλισμού καταλογίζουν στο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και το εθνικό σχέδιο πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος, η «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά», δικηγόροι, γιατροί, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, κ.ά.

Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επιχειρούν να τα μπλοκάρουν, αφού, όπως λένε, η περιφέρεια Πελοποννήσου στερείται νομίμων χώρων διάθεσης των απορριμμάτων και η απόρριψή τους γίνεται σε ανεξέλεγκτους χώρους και παράλληλα μη ασφαλείς για το περιβάλλον.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει δε πως έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση σύμπραξης 27 ετών μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιωτικής εταιρείας (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού φορέα κατά το νόμο 3389/2005) για την υλοποίηση του επίμαχου σχεδιασμού ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει ότι το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις, είναι αντίθετο στις περιβαλλοντικές διατάξεις της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο άρθρο 24 του Συντάγματος κλπ.

Διαβάστε ακόμη:

- "Πολιτισμό σοβιετικού τύπου" ασκεί η κυβέρνηση κατά τον Πέτρο Τατούλη