Στα 150 από 120 ευρώ η επιδότηση - Οι δικαιούχοι του προγράμματος
Τουρισμός για Όλους

Στα 150 από 120 ευρώ η επιδότηση - Οι δικαιούχοι του προγράμματος

Αναρτήθηκε το ΦΕΚ για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» στο οποίος περιγράφεται το ποιοι μπορούν να λάβουν το voucher των 150 ευρώ, με την επιδότηση να είναι αυξημένη κατά 30 ευρώ.

Το voucher χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις  προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικά για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα κλείσει στις 21 Ιουλίου. Σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η διαδικτυακή πλατφόρμα θα ανοίξει είτε την Παρασκευή 15 Ιουλίου είτε το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Ειδικά για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

  • ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).
  • όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το ΦΕΚ 

pdf