Στ. Θεοδωράκης: Λεφτά υπάρχουν αλλά είστε ανίκανοι να τα μαζέψετε!

Στ. Θεοδωράκης: Λεφτά υπάρχουν αλλά είστε ανίκανοι να τα μαζέψετε!

Γιατί όμως μόνο 4 κανάλια; Τώρα εκπέμπουν 8 κανάλια εθνικής εμβέλειας. Γελάνε οι τεχνικοί της τηλεόρασης με τον ισχυρισμό σας ότι στο ψηφιακό φάσμα που έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα χωρούν μόνο 4 κανάλια»! Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προφανής στόχος της είναι να κάνει παζάρια!

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι ρυθμίσεις σας δε βάζουν τάξη στο χάος. Αλλά παζάρια με τους καναλάρχες, με τον υπουργό να κρατά την σπάθα και να αποφασίζει ποιος θα επιβιώσει. Προφανώς θα επιβιώσει ο πιο υπάκουος. Φτιάχνετε ένα καθεστώς δική σας διαπλοκής. Το δίλημμα που σήμερα θέτεται είναι Διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. Επίσης, ζήτησε από την κυβέρνηση να επιστρέψει την αρμοδιότητα για την τηλεόραση στο ΕΣΡ, και μάλιστα τόνισε ότι όντως «λεφτά υπάρχουν αλλά είστε ανίκανοι να τα μαζέψετε».

«Συνοψίζω τη δική μας πρόταση Να κλείσουμε απολύτως τη στρόφιγγα του πολιτικού χρήματος. Να δώσουμε άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις – να πληρώσουν! Να ενισχύσουμε την εξουσία του ΕΣΡ. Όχι μόνο στις αδειοδοτήσεις αλλά και στον έλεγχο.

Όποιος παραβιάζει τον νόμο να υφίσταται τις κυρώσεις», προσέθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού. Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τους σταθμούς που θα κλείσουν. «Οι εργαζόμενοι πού θα πάνε; Ανεβαίνετε στα κάγκελα για την κρατική τηλεόραση , αλλά δε δίνετε δεκάρα για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που χάνουν τη δουλειά τους», σημείωσε κλείνοντας. Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «αλλεργία» στις ανεξάρτητες αρχές, καθώς «όλο  και συχνότερα ακούμε από κυβερνητικά στελέχη και από βουλευτές σας ότι δεν χρειάζονται οι ανεξάρτητες αρχές». «Η Ευρώπη, που είναι το πρότυπό μας ελπίζω και το δικό σας λέει ότι ο κίνδυνος είναι η συγκέντρωση της εξουσίας των ΜΜΕ σε λίγα πρόσωπα Αυτό που ακριβώς προωθείτε».

Αλέξανδρος Διαμάντης