Στ. Θεοδωράκης: Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα - Γυρίζω την πλάτη στο πολιτικό κόστος

Στ. Θεοδωράκης: Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα - Γυρίζω την πλάτη στο πολιτικό κόστος

«Ναι» στη συμφωνία για το Σκοπιανό είπε ουσιαστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη ταχθεί κατά. Απευθυνόμενος ουσιαστικά στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να γίνει κατσαρίδα της πολιτικής, η τουλάχιστον δεν θα θυσιάσει καμία από τις πεποιθήσεις του μόνο και μόνο για να παραμείνει σε αυτή την αίθουσα.  

«Δεν με αφορά το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας τη διαφορετική του στάση. Ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του είναι υπέρ της λύσης του Μακεδονικού, ειδικά σήμερα που κατά τον ίδιο επείγει μια καλή συμφωνία με τους Σκοπιανούς, για να μην «τους δώσουμε πακέτο στους Τούρκους».

«Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα. Έχει αδυναμίες - και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να τις συζητήσουμε - αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε», προσέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά είχε αποχωρήσει από την Βουλή, πριν ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέβει στο βήμα της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Στ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη απόφασή του προέρχεται από το εξής πολιτικό δόγμα: «Η πολιτική - όπως την εννοούμε εμείς - δεν είναι περίκλειστη σε στρατόπεδα, δεν καθοδηγείται από σημαίες ευκαιρίες και σίγουρα δεν καθοδηγείται από το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης».

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο εξαπέλυσε τα πυρά του προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι αντί η χώρα να ετοιμαστεί για να οργανώσει μια επενδυτική και παραγωγική απογείωση ο ΣΥΡΙΖΑ σπαταλάει  τον χρόνο του σε ρουσφέτια και ρουσφετάκια!

«Κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται οι δημόσιοι οργανισμοί! Το 2015 είχαμε 1.295 δημόσιες επιχειρήσεις κάθε είδους. Σήμερα έχουμε 1.585. Το κομματικό κράτος, λοιπόν, αντί να αποδυναμώνεται άλλαξε ταμπέλα και επεκτάθηκε. Ο ανορθολογισμός, οι ιδεοληψίες, ο ερασιτεχνισμός φωλιάζουν στα σπλάχνα αυτής της κυβέρνησης. Και πως θα ήταν αλλιώς αφού δεν σας ενώνει κάποιο πρόγραμμα, κάποιες αρχές, έστω.

Αλλά σας ενώνει - ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - μόνο η εξουσία», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Στ. Θεοδωράκη έχει φανεί ήδη η δυσπιστία των αγορών απέναντι στην κυβέρνηση που πελαγοδρομεί. Κι αυτό διότι «Κόβετε συντάξεις-υπόσχεστε συντάξεις Ψηφίζετε αξιολόγηση-καταργείτε την αξιολόγηση. Επαινείτε την αξιοκρατία-πολεμάτε την αξιοκρατία. Νομοθετείτε μεταρρυθμίσεις-υποσκάπτετε μεταρρυθμίσεις».

Λίγο αργότερα, πηγές της Σεβαστουπόλεως ανέφεραν ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής, τονίζοντας πως αφορά συνολικά την κυβέρνηση και όχι τη συμφωνία για το Σκοπιανό. 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία intime news