Στ. Θεοδωράκης: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν αντικαθιστούμε τους ΑΝΕΛ

Στ. Θεοδωράκης: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν αντικαθιστούμε τους ΑΝΕΛ

Ξεκάθαρη θέση, για δεύτερη φορά, σήμερα έλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης ως προς τη στάση του Ποταμιού έναντι της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας όμως ταυτόχρονα την διάσταση απόψεων που υπάρχει εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματός του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος ανέφερε ότι το κόμμα είναι έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, τόνισε ότι

«Η θέση του Κινήματός μας, όμως, είναι ξεκάθαρη. Προωθούμε βελτιώσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ».

Διευκρινίζοντας πως «ο Σπύρος Δανέλλης έχει τις προσωπικές του απόψεις, είναι γνωστές και δεν σχετίζονται με τη συγκυρία». Κατέληξε λέγοντας ότι «σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι και κατηγορηματικοί». 

Εν τούτοις οι σημερινές εξελίξεις ανέδειξαν τις διαφορετικές θέσεις που υπάρχουν στο Ποτάμι ως προς τη σχέση τόσο με την Κυβέρνηση όσο και με το ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε είναι εμφανές πως οι βουλευτές του κ. Θεοδωράκη αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τις υφιστάμενες συνεργασίες αλλά και τις ενδεχόμενες μελλοντικές.

Θεωρείται δέ βέβαιο πως οι διαφορετικές αυτές απόψεις όσο και οι διαφορετικές θέσεις σχετικά με τη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ θα αποσαφηνιστούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο κ. Δανέλλης, μόλις χθες δήλωνε πως στην περίπτωση που αποφασίσει να φύγει από το Ποτάμι, θα παραδώσει την έδρα του. Ως εκ τούτου η σημερινή του τοποθέτηση προκάλεσε προβληματισμό δεδομένου ότι εμφανίσθηκε να εκπροσωπεί συνολικά το κόμμα.

Οι δηλώσεις Θεοδωράκη έγιναν μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, η νέα αυτή διάσταση απόψεων θεωρείται λήξασα.