Στ. Πέτσας: Κανένα άλλοθι για τον Πολάκη - Έπρεπε να είχε διαγραφεί ήδη

Στ. Πέτσας: Κανένα άλλοθι για τον Πολάκη - Έπρεπε να είχε διαγραφεί ήδη

Την θέση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να είχε διαγράψει από την Δευτέρα τον Παύλο Πολάκη για την ανάρτησή του, όπου «διαφημίζει την παρανομία του» εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας πως στην πρωτοφανή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για ανάλογες συμπεριφορές.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ο κ. Πολάκης έκανε μία ανάρτηση χθες, που διαφήμιζε την παρανομία του και κάλεσε τον κόσμο να παρανομήσει. Έχουμε μια συμπεριφορά που είναι καταδικαστέα, είναι απαράδεκτη, όταν ο κόσμος μπορεί να πληρώνει πρόστιμο να βλέπει τον κ. Πολάκη να προκαλεί με αυτό τον τρόπο. Και θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να τον αποδοκιμάσει ξεκάθαρα και να τον διαγράψει χθες. Και δεν το έκανε. Είπε ότι είναι καλή η παρανομία, είναι κακό που βγήκε προς τα έξω. Είναι δυνατόν;».

Εν συνεχεία ο κ. Πέτσας τόνισε πως «πραγματικά δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για κανέναν λόγο σε κανένα δημόσιο πρόσωπο, ιδίως όταν αυτό έχει χρηματίσει αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, -και αν ήταν αλλιώς το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου θα μπορούσε να είναι και σήμερα Υπουργός Υγείας- να παρανομεί ο ίδιος και να παρακινεί και τον κόσμο να παρανομήσει. Είναι απαράδεκτο. Και την ευθύνη την φέρει ο κ. Τσίπρας που τον κάλυψε χθες».

«Δημόσιο πρόσωπο, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, είναι απαράδεκτο να παρανομεί ο ίδιος και να καλεί πολίτες σε παρανομία. Και είναι επίσης απαράδεκτο και πολιτικά καταδικαστέο και πραγματικά εξοργιστικό για τους πολίτες, που στη συντριπτική πλειοψηφία ακολουθούν τα μέτρα των ειδικών, να βλέπουν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καλύπτει αυτή τη συμπεριφορά. Έπρεπε να τον είχε διαγράψει ήδη χθες», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την δεύτερη φορά εφαρμογής του lockdown, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «η περίοδος  με το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδια με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο μέσος όρος των μηνυμάτων που χρησιμοποίησαν οι πολίτες σε όλη την Επικράτεια στην πρώτη φάση του lockdown ήταν 2,6 εκατομμύρια. Τώρα, αρκετοί από τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας έχουν εξοικειωθεί με την τεχνολογία και χρησιμοποιούν πιο εύκολα το sms παρά το έντυπο μετακίνησης. Επιπλέον υπάρχει και μια πολύ μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας που μετακινούνται για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Είναι περίπου 650.000 μαθητές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Άρα, περιμένουμε πάνω από 3 εκατομμύρια μηνύματα sms για μετακινήσεις. Θέλουμε να βλέπουμε νούμερα αρκετά πιο κάτω, από τα 4 εκατομμύρια. Διαφορετικά σημαίνει ότι υπάρχει ίσως μια υπερβολική χαλάρωση ή κάποια υπερβολική μετακίνηση, που δεν δικαιολογείται για τους έξι λόγους που επιτρέπεται η μετακίνηση».

«Η κόπωση είναι και ένας από τους λόγους που φτάσαμε στην ανάγκη για ένα δεύτερο lockdown. Υπήρξε χαλάρωση και εφησυχασμός, που όσο περνούσε ο καιρός και τα αποτελέσματα στη χώρα μας ήταν τόσο θετικά, οδηγούσε στην νοοτροπία «εντάξει, μπορεί να μην τηρούμε κατά γράμμα τις συστάσεις των ειδικών». Αυτό ήταν το λάθος. Ένα μαζικό λάθος εφησυχασμού και χαλάρωσης, που μας οδήγησε σ’ αυτή την κατάσταση. Γι’ αυτό, η κόπωση συνυπολογίζεται στα μέτρα που λαμβάνουμε», συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με την πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας εξαιτίας της υγειονομικής κατάστασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πηγή ανησυχίας και κινδύνου. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Εδώ και πολλές ημέρες φαινόταν ότι θα είχαμε διασπορά στους όμορους Νομούς. Πράγμα που δυστυχώς έγινε και υπάρχει μια μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη, με τις Μ.Ε.Θ. να πιέζονται. Σήμερα το απόγευμα στις 6:00, ο Υπουργός κ. Κικίλιας θα δώσει στη δημοσιότητα όλο το σχέδιο ενίσχυσης προκειμένου να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στην κορύφωση των εισαγωγών σε Μ.Ε.Θ., που αναμένουμε αυτή την εβδομάδα

Τέλος, αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με την τηλεκπαίδευση, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «είναι ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό, το οποίο οφειλόταν στην πλατφόρμα της εταιρείας που χειρίζεται το σύστημα Webex, το οποίο έχει υιοθετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση των μαθητών μας. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάστηκε σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Επομένως, δεν ήταν ένα θέμα εθνικό, του Υπουργείου Παιδείας ή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ήταν ένα θέμα πανευρωπαϊκό της εταιρείας. Αυτό αντιμετωπίστηκε. Σήμερα από το πρωί υπάρχουν πάνω από 37.000 ψηφιακές τάξεις σε λειτουργία. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, που θα αντιμετωπιστούν οριστικά το βράδυ με κάποιες αλλαγές και αναβαθμίσεις που θα κάνει η εταιρεία, όπως έχει ανακοινώσει».