Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί θα κλείσουν και τα δημοτικά

Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί θα κλείσουν και τα δημοτικά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία άφησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διευκρινίζοντας πάντως ότι πρόκειται για απόφαση που θα ληφθεί στα πλαίσια των περιορισμού της κινητικότητας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Alpha ερωτηθείς για τη λειτουργία των δημοτικών ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα», προσθέτοντας ότι είναι κάτι που εξετάζεται «για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν νέα και δεν θα παραταθεί το lockdown, εξηγώντας πάντως ότι για την άρση του lockdown τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν στα επίπεδα Σεπτεμβρίου δηλαδή στα 300 με 400. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε την πιστή τήρηση των μέτρων και μείωση της κινητικότητας.

Δήλωσε επίσης ότι στις αρχές της επομένης εβδομάδας θα διευκρινιστεί ποιοι θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στην Βουλή, καθώς και ποιο θα είναι το ύψος της, χωρίς να αποκλείσει να δοθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, επισήμανε ότι όλες τις λεπτομέρειες θα τις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.