Στ. Κούλογλου: «Θείο δώρο η απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες»

Στ. Κούλογλου: «Θείο δώρο η απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες»

Για επαναφορά των σεναρίων του Grexit μέσα στο 2017 εξαιτίας της εμμονής του Wolfgang Schaeuble και για μια απόφαση του ΣτΕ που αποτελούσε θείο δώρο για την κυβέρνηση μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο θέμα με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, έπειτα από τη συγκρότηση του ΕΣΡ, αναγνώρισε ότι έχει παρουσιαστεί μία σημαντική καθυστέρηση και παραδέχθηκε ότι ο στόχος των τεσσάρων καναλιών δεν ήταν σωστός και θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ' ό,τι πήγαινε να λύσει. 

«Όλο αυτό το χάος οφείλεται βασικά στην άρνηση της Ν.Δ. να συναινέσει από την αρχή στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Εάν είχε συναινέσει εξαρχής, θα είχαμε αποφύγει όλη αυτή τη διαδικασία. Εάν η Ν.Δ. είχε ακολουθήσει από την αρχή άλλη στάση, θα είχαμε αποφύγει τον νόμο Παππά και τη μεγάλη περιπέτεια που απασχόλησε όλη τη χώρα. Ο στόχος των τεσσάρων καναλιών δεν ήταν σωστός και θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ' ό,τι πήγαινε να λύσει. Μετά από 27 χρόνια είχαν καθιερωθεί ορισμένες καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, όσον αφορά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος σημείωσε πως δεν σχετίζεται με το αποτέλεσμα του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του γερμανού υπουργού Οικονομιών προσωπικές δογματικές εμμονές. 

«Θα περίμενε κανείς ότι μετά το νέο δείγμα ευρωσκεπτικισμού και αντίδρασης στο ευρωπαϊκό κατεστημένο και ο κ. Schaeuble θα έβαζε μυαλό, θα καταλάβαινε δηλαδή ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Δυστυχώς, δεν έγινε κάτι τέτοιο και είδαμε την ίδια και χειρότερη αδιάλλακτη στάση στο Εurogroup. Η γραμμή που έχει πλέον δεν είναι σκληρή, αλλά εξοντωτική. Οι λόγοι ξεφεύγουν από το πλαίσιο της πολιτικής και πάνε σε προσωπικές του δογματικές εμμονές».

«Ο Schaeuble έχει εμμονή κι ένα στρατηγικό σχέδιο να αλλάξει το ευρώ και να πετάξει έξω τον Νότο. Η Ελλάδα δεν τον ενδιαφέρει καθόλου και ενδεχομένως να αρχίσει να ξηλώνει το πουλόβερ του Νότου. Περιμένω το 2017 να ξανακούσουμε συζητήσεις τύπου Grexit, ο Schaeuble δεν το έχει εγκαταλείψει ποτέ, απλώς το έβαλε στο συρτάρι μετά τη συμφωνία το καλοκαίρι του 2015. Έκτοτε, με την παραμικρή ευκαιρία το βγάζει από το συρτάρι», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.