Στ. Καλαφάτης: Επιλογή και θέση του ΣΥΡΙΖΑ η αδράνεια στην επίθεση κατά των ΜΑΤ

Στ. Καλαφάτης: Επιλογή και θέση του ΣΥΡΙΖΑ η αδράνεια στην επίθεση κατά των ΜΑΤ

«Επιλογή και θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αδράνεια στην επίθεση κατά των ΜΑΤ» με ορμητήριο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπως υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» βουλευτής Α'' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή όσα διαμείφθηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν σήμερα αστυνομικοί.

Αναλυτικά, όπως τονίζει, «η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα: αρνήθηκε να συνυπογράψει το ψήφισμα, το οποίο καταθέσαμε για να καταδικάσουμε τη δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων κατά ανδρών των ΜΑΤ (...)

Αποδεικνύεται έτσι ότι η αδράνεια απέναντι στη δράση τέτοιων ομάδων είναι επιλογή και θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει να "ακουμπήσει" καν το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Η ανοχή στην αριστερόστροφη βία είναι ξεκάθαρη επιλογή του. Γι'' αυτό η κυβέρνηση έχει αλλεργία με την τήρηση των νόμων. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να αφήνει απροστάτευτους (...) απέναντι στην ανομία».

Κατά τον κ. Καλαφάτη, στον νόμο Ν.4485/2017, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ρητά, πως «η επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων, καθώς και εγκλημάτων κατά της ζωής». Ο ίδιος επισημαίνει ότι αναμένει απαντήσεις γιατί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε καμία αναφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, «ενώ γνώριζε ότι οι δράστες κατέφυγαν στο πανεπιστήμιο, δεν διέταξε τη σύλληψή τους» και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την εφαρμογή ακόμα και των νόμων που έχει ψηφίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news