Σοβαρός προβληματισμός από το νέο ναυτικό ατύχημα του Πολεμικού Ναυτικού

Σοβαρός προβληματισμός από το νέο ναυτικό ατύχημα του Πολεμικού Ναυτικού

Προκαλεί αναμφίβολα σοβαρό προβληματισμό στην ελληνική κοινή γνώμη και πιστεύουμε ακόμα περισσότερο στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όπως είναι φυσικό ιδιαίτερα στο ΠΝ, η προσάραξη του Βοηθητικού Πλοίου Αλιείας Τορπιλών "ΑΡΑΧΘΟΣ". Και αυτό λίγες μόνο εβδομάδες από παρόμοιο ακόμα πιο δυσάρεστο γεγονός λόγων και των ζημιών γεγονός με την  Φρεγάτα "Κανάρης" και μάλιστα έξω από τον… Ναύσταθμο.

Το νέο ναυτικό ατύχημα έγινε στην Νησίδα Τσελεβίνια κοντά στον Πόρο και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ειδικών μάλλον οφείλεται και αυτό σε ναυτιλιακή αδυναμία να πλεύσει σε μία περιοχή που είναι μεν επικίνδυνη αλλά εξαιρετικά οικεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι ίδιες πηγές μας ανέφεραν ότι το πλοίο επέστρεφε μετά από «αλιεία» τορπίλης Νοτίως της Ύδρας και κατευθυνόταν στον Πόρο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ακούσουμε ξανά την γνωστή  φράση «θα πέσουν κεφάλια» του  κ. Καμμένου, που διαρρέεται στον φιλικό του Τύπο σε ανάλογα συμβάντα αλλά επιτέλους Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία να εξετάσει με σοβαρότητα τα γεγονότα καθόσον σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση.

Τέλος με την ευκαιρία του νέου ατυχούς συμβάντος στις ΕΔ, παίρνουμε το θάρρος να πούμε ότι καλές και οι φωτογραφίες και η «εξωστρέφεια» όπως ονομάστηκαν πλέον οι… δημόσιες σχέσεις αλλά ας εστιασθούν οι ιθύνοντες στο τι φταίει και στην κυρία αποστολή τους.