Σκυλακάκης: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις

Σκυλακάκης: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις

Τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης επισημαίνοντας ότι θα εκπλαγούμε θετικά το 2022 από την δυναμική της οικονομίας, παρά το πρόβλημα του πληθωρισμού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός ανέφερε, δε, ότι θα υπάρξουν σημαντικές βοήθειες σε ό,τι αφορά την φορολογία, ενώ το εισόδημα των πολιτών θα ενισχυθεί με υψηλότερους μισθούς.

Επίσης, δήλωσε πως φέτος θα έχουμε 11 δισ. ευρώ επενδύσεις, δηλαδή θα σημειωθεί υπερδιπλασιασμός των δημοσίων επενδύσεων και παράλληλα θα έχουμε επενδυτικά κίνητρα με τα δάνεια του ταμείου Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας προ ημερών στον Ant1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμα για τα μέτρα, καθώς και για το ενδεχόμενο παράτασης τους, ότι «τον Δεκέμβριο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ήταν αυξημένες σε σχέση με το 2019, με την εστίαση να είναι στο +33% σε σχέση με το 2019 στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αυτό πρέπει να το μετρήσουμε και τον επόμενο μήνα και αναλόγως θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να αποσυμπιεστούν οι τιμές στις αντλίες των πρατηρίων και η επιβάρυνση στο κόστος υπηρεσιών και παραγωγής και διάθεσης αγαθών, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «το κόστος του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο είναι 4 εκατομμύρια, είναι αστείο, όταν μιλάμε για 400 εκατομμύρια βοήθειας σε έναν μήνα».

Όπως ανέφερε, οι πιο φτωχοί Έλληνες, 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά, δεν έχουν κανένα αυτοκίνητο. «Όταν μειώνεις τον Ειδικό φόρο Κατανάλωσης στην βενζίνη δεν δίνεις τίποτα στους πιο φτωχούς και δίνεις βοήθεια σε εκείνους που έχουν 2 και 3 αυτοκίνητα», τόνισε.