Σηκώνει αυλαία το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη

Σηκώνει αυλαία το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη

Νέα εποχή στη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας σηματοδοτεί η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των θεραπειών τους. 

Το κέντρο ημερήσιας νοσηλείας θα ξεκινήσει να δέχεται τους πρώτους ασθενείς στις αρχές Ιανουαρίου του 2022 και το έργο που υλοποιήθηκε με τη δωρεά της Μαριάννας Λάτση στον προϋπάρχοντα ξενώνα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας θα εξυπηρετεί σε ετήσια βάση περισσότερους από 35.000 ογκολογικούς ασθενείς. Εκεί οι ασθενείς με καρκίνο θα λαμβάνουν τη θεραπεία τους με τα καλύτερα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα  
ενώ ταυτόχρονα αποσυμφορεί τις λίστες αναμονής που δημιουργούνται στα δημόσια νοσοκομεία, όπως στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο οποίο και υπάγεται.

Η Μαριάννα Λάτση εξήγησε ότι η δωρεά του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας στο ΕΣΥ ήταν για εκείνη χρέος προς την Πολιτεία, κοινωνική δικαιοσύνη προς τους ογκολογικούς ασθενείς που δίνουν τον δικό τους αγώνα, ένδειξη ευγνωμοσύνης στους υγειονομικούς του ΕΣΥ και σε προσωπικό επίπεδο, φόρος τιμής στον άνθρωπο που αντιμετώπισε τον καρκίνο με την ίδια λεβεντιά με την οποία έζησε τη ζωή του. 

«Η ονοματοδοσία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας δεν έγινε για να τιμήσει τον άνθρωπο Νίκο Κούρκουλο, αλλά τη στάση ζωής του. Ο Νίκος αντιμετώπισε τον καρκίνο σαν έναν ακόμα κινηματογραφικό ρόλο. Τον προσάρμοσε στον εαυτό του, δεν του επέτρεψε να τον καθορίσει και γι αυτό τον νίκησε. "Τελικά μόνο η ψυχή μένει", έλεγε συχνά ο ίδιος. Και είχε δίκαιο. Έμεινε η ψυχή του κι αυτή βγήκε νικήτρια» ανέφερε η Μαριάννα Λάτση, στα εγκαίνια της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου παρέστη όλη η πολιτική ηγεσία  (νυν και πρώην) του υπουργείου Υγείας (Θ. Πλευρης, Μ. Γκάγκα, Β.Κικίλιας), ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Ευάγγελος Φιλόπουλος, η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ, η διοικήτρια του Θεαγενείου νοσοκομείου και η διοικήτρια του Αγίου Σάββα, εκεί όπου ήδη λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια το πρώτο κέντρο ημερήσιας νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» και σε αυτό το διάστημα  έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερες απο 100.000 χημειοθεραπείες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου ενημερωτικού προγράμματος - με τη στήριξη της Μαριάννας Λάτση - για τον καρκίνο στους νέους ενήλικες 20-40 ετών. Το πρόγραμμα που θα ονομαστεί «Αριάδνη» στη μνήμη της δημοσιογράφου αυτοκινήτου Αριάδνης Γερασιμίδου η οποία πριν λίγο καιρό έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Η Μαριάννα Λάτση αφιέρωσε την τελετή των εγκαινίων του κέντρο ημερήσιας νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στους γονείς της Αριάδνης Γερασιμίδου που παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων  στην Πυλαία.

Την τελετή των εγκαινίων Και τον αγιασμό στο κέντρο ημερήσιας νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Συκεών ο οποίος εξήρε τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με το κράτος και είπε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί.