Σφοδρή επίθεση των γιατρών σε Πολάκη για το φακελάκι

Σφοδρή επίθεση των γιατρών σε Πολάκη για το φακελάκι

Σφοδρή επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απαντώντας στις δηλώσεις του ότι, το 80% παίρνει φακελάκι.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του, τον καλεί να δώσει στη δημοσιότητα ότι στοιχεία έχει και υπογραμμίζουν πως αυτοί είναι που κρατάνε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αντίξοες συνθήκες.    

«Καλούμε τον κ. Πολάκη να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται. Σε αντίθετη περίπτωση οι δηλώσεις του είναι ανυπόστατες και για μια ακόμα φορά προβαίνει σε μια άδικη επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και μάλιστα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κρατάνε κακοπληρωμένοι και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.
 
«Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει.Επίσης έχει την πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το προσωπικό».

Ο ΙΣΑ ζητά έλεγχο και τιμωρία των παραβατών μέσα από διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων, προειδοποιςί ωστόσο ότι δεν θα επιτρέψει να δυσφημείται το ιατρικό σώμα.

«Ζητάμε να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων. Ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημείται άδικα το ιατρικό σώμα που δίνει καθημερινά μάχη για να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν.