Σε ύφεση σήμερα η πυρκαγιά στη Λευκίμη - Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι
Έβρος

Σε ύφεση σήμερα η πυρκαγιά στη Λευκίμη - Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

 «Καλύτερη εικόνα» παρουσιάζει σήμερα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (9/7) στη Λευκίμη Έβρου και πλέον οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ύστερα από την εκκένωση του οικισμού που είχε εισηγηθεί η πυροσβεστική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, όπως επισημάνθηκε από το πρωί σήμερα από την πυροσβεστική υπηρεσία, βρίσκονται στον αέρα ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, με στόχο να ελέγξουν τις ενεργές εστίες και να περιορίσουν το μέτωπο. Αντίστοιχα από εδάφους, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 28 οχήματα, 90 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με τέσσερις ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο ώστε να οριοθετηθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι. 

Σημειώνεται ότι  η εν λόγω πυρκαγιά εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η Πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους και ήδη ο δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς ξεκινούν την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος.

«Όσοι κάτοικοι έχουν ανάγκη μετακίνησης υπάρχουν οχήματα στην κεντρική πλατεία. Για ανάγκη καλέστε 6932447812», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης.