Σε ύφεση οι φωτιές - Διατηρούνται οι ισχυρές δυνάμεις στο νησί
Κεφαλονιά

Σε ύφεση οι φωτιές - Διατηρούνται οι ισχυρές δυνάμεις στο νησί

Αποτελεσματική αποδείχθηκε  τελικά η μάχη που έδωσαν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στην Κεφαλονία προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δάσος το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Αννινάτα του εν λόγω νησιού.

Σύμφωνα μάλιστα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  το μέτωπο είναι πλέον σε ύφεση, αν και στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η κατάσταση ήταν, σημειωτέον, αρκετά δύσκολη και γι' αυτό μετά τα μεσάνυχτα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Καπανδρίτι, η οποία, ανακλήθηκε λίγες ώρες αργότερα. 

Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, καθώς και Κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στο έργο της κατάσβεσης  μάλιστα συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των δήμων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.
 

Αξίζει να επισημανθεί πως η πυρκαγιά έκαιγε σε τρία μέτωπα, στη δασική περιοχή της Αννινάτας, από όπου και ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν κατοικίες, ενώ αντίθετα λόγω της μεγάλης έντασης και έκτασης της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον οικισμό Καπανδρίτι ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος χτες το βράδυ έδωσε εντολή εκκένωσης και προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Νωρίτερα στο σημείο επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος , 4 οχήματα, 1 Ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Κέρκυρα

Να σημειωθεί πως χτες το βράδυ δυο νέες πυρκαγιές ξέσπασαν  επίσης στη Μεσσηνία και Κέρκυρα. 

Στη πρώτη, στην περιοχή Χρυσοκελαριά του Πύλου Νέστορος άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. Λίγο νωρίτερα ξέσπασε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πόρτες στα Βασιλικά Κέρκυρας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα.