Σε ύφεση η φωτιά στην Αρτέμιδα - Εκκενώθηκε ο οικισμός Αγία Κυριακή

Σε ύφεση η φωτιά στην Αρτέμιδα - Εκκενώθηκε ο οικισμός Αγία Κυριακή

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αρτέμιδα, σε χαμηλή βλάστηση αλλά εντός του αστικού ιστού προκαλώντας κίνδυνο για σπίτια.

Στο σημείο συνεχίζεουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο τόνισε εκπρόσωπος της υπηερσίας δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.Σε αυτό το πλαίσιο αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα ενώ αποσοβήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή στην Αστυνομία να απομακρύνει κατοίκους της περιοχής από τα σπίτια τους καθώς κινδυνεύουν τόσο από τη φωτιά όσο και από τις ρίψεις νερού που γίνονται από ελικόπτερα και αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει το irafina.gr, είχε κλείσει η οδός Αρίωνος, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Αγία Κυριακή.

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιήσει τους κατοίκους του οικισμού «Αγίας Κυριακής» να φύγουν από τα σπίτια τους, καθώς κινδύνευαν τόσο από τη φωτιά όσο και από τις ρίψεις νερού που γίνονται από ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Παράλληλα, λίγο πριν από τη μιάμιση το μεσημέρι, νέα εστία πυρκαγιάς ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας και ειδικότερα στη συμβολή της λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Αργοναυτών, στον δήμο Αχαρνών.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό έλεγχο έχει τεθει η φωτιά που είχε εκδηλωθεί το πρωί στο Νέο Βουτζά.