Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα - Ξεκίνησαν ρίψεις από εναέρια μέσα

Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα - Ξεκίνησαν ρίψεις από εναέρια μέσα

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Άνω Γλυφάδα και γρήγορα επεκτάθηκε, απειλώντας σπίτια σε αρκετές περιοχές του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Αυτήν την ώρα η φωτιά συνεχίζει να καίει προς το κοιμητήριο της Βούλας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Υπάρχουν μικρές εστίες κυρίως σε δύσβατη περιοχή, αλλά οι άνεμοι έχουν πέσει και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης.

Ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

Στη ζώνη της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ολονύχτια μάχη

Στη διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν στα σημεία που πέρασε η φωτιά, υπό τον φόβο ενδεχόμενων αναζωπυρώσεων. 

Χθες το απόγευμα εκκενώθηκαν οι περιοχές Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Δίλοφο Βάρης -τα Βλάχικα δηλαδή- και η περιοχή Χέρωμα Βάρης. Αργά χθες το βράδυ ήρθη η εντολή εκκένωσης και οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Στο Πανόραμα Βούλας, οι φλόγες πέρασαν από τις αυλές σπιτιών, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, 10 με 15 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Δύο με τρία από αυτά έχουν καεί ολοσχερώς.

Μετά και την απομάκρυνση των εναέριων μέσων, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ με το ξημέρωμα επανήλθαν στη μάχη. 

Στις 9:00 το πρωί της Κυριακής, ενημέρωση για την πυρκαγιά θα πραγματοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και του πυροσβεστικού σώματος, οι οποίοι βρίσκονταν στη Βάρη μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου. 

Δήμος Γλυφάδας: Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε η πυρκαγιά

Ο δήμος Γλυφάδας, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η φωτιά «ξεκίνησε στη 1 μ.μ. από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στο τέρμα της οδού Μετσόβου, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων και γρήγορα πέρασε την κορυφογραμμή του Υμηττού και κατευθύνθηκε προς Βούλα».

Ο δήμος μάλιστα δημοσίευσε και φωτογραφίες που δείχνουν το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.