Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Κλειστά θα μείνουν για προληπτικούς λόγους ασφαλείας τα σχολεία, καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί αύριο, Παρασκευή, σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης μετά την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

Επίσης, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό. κλειστά  θα είναι όλα τα σχολεία και σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας και εκείνα τα στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Σημειώνεται ότι για τα σχολεία που θα είναι κλειστά δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση καθώς πρόκειται μόνο για μια ημέρα που δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα. 

Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης τα μέτρα αυτά είναι προληπτικά καθώς, όπως προσέθεσε, «δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί πανικό, αλλά όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».

Διαβάστε Περισσότερα