Σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ – Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μεθόδευση των επεισοδίων της Τρίτης

Σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ – Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μεθόδευση των επεισοδίων της Τρίτης

Κατάσταση πανικού εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατακραυγή για τα επεισόδια της Τρίτης. Μετά την προσπάθεια να φανεί με βίντεο της νεολαίας του κόμματος ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε βία, η Κουμουνδούρου εξέδωσε μια νέα εμπρηστική ανακοίνωση κατηγορώντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό ότι γνώριζε πως θα υπάρξουν βίαια επεισόδια τα οποία δεν επιχείρησε να αποτρέψει αλλά, αντιθέτως, να επιρρίψει ευθύνες στην αντιπολίτευση.

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η υιοθέτηση των συλλαλητηρίων και η υπονόμευση των μέτρων προστασίας για την πανδημία γυρίζει μπούμερανγκ μετά τα δραματικά γεγονότα της Τρίτης και τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες και προσωπικά στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, αντί, ως όφειλε, να φροντίσει ώστε να διασφαλίσει την κοινωνική Ειρήνη». «Πρόκειται για έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσοντας ένα σκεπτικό που δείχνει πλέον ότι λειτουργεί σε καθεστώς πανικού.

Η στήριξη των αιτημάτων του Κουφοντίνα, η στήριξη των καταλήψεων των Πανεπιστημίων και τα προσκλητήρια για συμμετοχή σε πορείες την ώρα που η πανδημία χτυπά κόκκινο και η διασπορά γεμίζει τα νοσοκομεία έχει φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κοινωνία.

Και με επιθέσεις κατά της κυβέρνησης επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες σε αυτή ρίχνοντας όμως παράλληλα λάδι στη φωτιά επιβεβαιώνοντας πως η επένδυση στην πόλωση αποτελεί βασική πολιτική γραμμή προκειμένου να αποφύγει τα εσωκομματικά αδιέξοδα και να ικανοποίηση ένα μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση χαρακτηριστική όπως και το σκεπτικό που αναπτύσσει σε αυτή.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Ο Μητσοτάκης ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ»

Η «Καθημερινή» αποκαλύπτει ότι οργανωμένοι χούλιγκαν από ποδοσφαιρικές ομάδες της Αττικής, ήταν τελικά αυτοί που ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να δημιουργήσουν επεισόδια στο περιθώριο της ειρηνικής διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληθώρα ρεπορτάζ και σε φιλοκυβερνητικά Μέσα, ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ είχε διαπιστώσει το σχετικό κάλεσμα χούλιγκαν μέσω social media, στο οποίο ανέφεραν «να δώσουμε ραντεβού και να συναντηθούμε για να χτυπήσουμε αστυνομικό».

Η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ, αντί να προστατεύσει τους πολίτες, αποφάσισε να στείλει τις μοτοσικλέτες της ομάδας Δράση για  να διεμβολίσουν τους χούλιγκαν, δίνοντάς τους έτσι την τέλεια ευκαιρία να πετύχουν αυτό που ήθελαν, με αποτέλεσμα το χάος και την ανασφάλεια για τους πολίτες, τις περιουσίες τους και τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε από το μεσημέρι της Τρίτης για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, αντί να μεριμνήσει για την προστασία χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, μεθόδευε την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών του αντιπάλων. 

Σε μια απολύτως ασυνήθιστη κλιμάκωση, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και λίγο πριν τη διαμαρτυρία των πολιτών στη Νέα Σμύρνη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με δήλωσή του επιχείρησε να χρεώσει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη διαμαρτυρία των πολιτών της Νέας Σμύρνης.

Είναι εμφανές πως βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις Αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αυτό άλλωστε φανερώνει και η σπουδή του να προχωρήσει βεβιασμένα σε ένα άκρως διχαστικό διάγγελμα το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οργανώνουν τη βία, ενώ γνώριζε προφανώς ότι η βία οργανώθηκε από τους χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αττικής.

Χούλιγκαν και ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί μετέτρεψαν σε Φαρ Ουέστ την ειρηνική συγκέντρωση πολιτών μιας μεσοαστικής συνοικίας κατά της υπέρμετρης αστυνομικής βίας της προηγούμενης Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, αντί, ως όφειλε, να φροντίσει ώστε να διασφαλίσει την κοινωνική Ειρήνη.

Πρόκειται για έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό».

Σε κάθε περίπτωση αυτή η νέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι κατά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή θα επιχειρήσει να προκαλέσει ένταση κλείνοντας το μάτι σε όλους όσοι εμπλέκονται στις προσπάθειες μπαχαλοποίησης της πολιτικής ζωής. Άλλωστε έδωσε δείγματα νωρίτερα με αφορμή την εκκένωση του ΑΠΘ από καταληψίες που παρέμεναν εκεί επί 18 ημέρες έχοντας αναρτήσει πανό που ζητούσαν ικανοποίηση των αιτημάτων του αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δ. Κουφοντίνα.

Διαβάστε ακόμα:

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ