Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 52χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 52χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Σε κρίσιμη κατάσταση και σε πλήρη καταστολή νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο ο 52χρονος επιχειρηματίας που τραυματίστηκε σοβαρά χθες τα ξημερώματα από πυρά διαρρηκτών, στο σπίτι του στην Κηφισιά, σύμφωνα με το skai.gr.

Οι θεράποντες ιατροί στο «Γεώργιος Γεννηματάς» έχουν κατορθώσει να περιορίσουν την αιμορραγία χρησιμοποιώντας 30 έως 40 φιάλες αίματος. Αποφεύγουν όμως να προβούν σε προγνώσεις για την πορεία της υγείας του, καθώς θεωρούν κρίσιμες τις επόμενες δύο ημέρες.

Ο 52χρονος φέρει τραύματα στη σπονδυλική στήλη σε πολλά εσωτερικά όργανα, όπως το ήπαρ και η σπλήνα, ενώ χθες οι χειρούργοι του αφαίρεσαν ένα νεφρό.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται συγγενείς του θύματος, αν και δεν έχουν μπορέσει να τον δουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διότι οι γιατροί φοβούνται πως δεν έχει σταθεροποιηθεί πλήρως.

Συνεχίζονται οι έρευνες

«Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών είναι σε πολύ καλό δρόμο. Οι δράστες είναι πιθανότατα αλλοδαποί, που μιλούν καλά ελληνικά». Αυτά τόνισαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αστυνομικές πηγές.

Οι δύο δράστες, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα στην οικία του 52χρονου, ενώ είχαν κάνει προηγουμένως κατόπτευση του χώρου και γνώριζαν, όπως φαίνεται, ότι το σπίτι δεν διέθετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, όπως συναγερμό ή κάμερες.

Οι κακοποιοί ήταν ιδιαίτερα βίαιοι από τη στιγμή που τους αντιλήφθηκε ο επιχειρηματίας. Όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι του και αντέδρασε μόλις τους είδε, τον χτύπησαν με ένα βαρύ διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι, υπό το έντρομο βλέμμα της συζύγου του, η οποία σε κατάσταση σοκ έδωσε μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά των δύο αδίστακτων κακοποιών. Αμέσως μετά, οι δράστες πυροβόλησαν πισώπλατα τον επιχειρηματία και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο τρεις κάλυκες από 9άρι πιστόλι, που έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης. 

Σημειώνεται ακόμη, ότι το ένα από τα παιδιά του επιχειρηματία, ο 18χρονος γιος του και η οικιακή βοηθός, που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της εισβολής των κακοποιών, κατέθεσαν ότι άκουσαν φωνές και στη συνέχεια πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί σχεδιάζουν αναπαράσταση του εγκλήματος μέσα στο σπίτι την Κηφισιά, στην προσπάθεια να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα των κινήσεων των δραστών. Έως τώρα έχουν συμπεράνει πως μπήκαν από την κυρίως είσοδο, η οποία δεν ήταν ασφαλείας και δεν προστατευόταν από συναγερμό.

Η αναπαράσταση θα επιτρέψει επίσης στους άνδρες της σήμανσης να συλλέξουν αντικείμενα όπου οι δράστες μπορεί να άφησαν δακτυλικά αποτυπώματα ή υλικό.

Θα εξεταστούν επίσης κάμερες γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων, καθώς η οικία του θύματος δεν είχε τέτοιο εξοπλισμό.

Έως τώρα δεν είναι σαφές αν κλάπηκε τίποτε, αν και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο επιχειρηματίας αιφνιδίασε τους δράστες, ειδικά με δεδομένο ότι συνέχισε να παλεύει μαζί τους από ένας τον χτύπησε με λοστό.