Σε καραντίνα γηροκομείο στο Μοσχάτο - Θετική στον κορονοϊό εργαζόμενη

Σε καραντίνα γηροκομείο στο Μοσχάτο - Θετική στον κορονοϊό εργαζόμενη

Τον οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, όπου εντοπίστηκε εργαζόμενος με κορονοϊό, το περασμένο Σάββατο επισκέπτεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό σε όσους βρίσκονται στο γηροκομείο. Στο γηροκομείο τηρείται αυστηρό πρωτόκολλο προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού.

Από το Σάββατο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος ή η έξοδος, μετά τη γνωστοποίηση ότι εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό. Η 28χρονη νοσηλεύτρια ανέβασε πυρετό την Παρασκευή πηγαίνοντας να πιάσει δουλειά. Μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το οποίο βγήκε θετικό το Σάββατο και εν συνεχεία ενημέρωσε την μονάδα, που με τη σειρά της ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ.

Η νοσηλεύτρια βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ μέχρι στιγμής κανείς άλλος στο γηροκομείο δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου, μιλώντας στο MEGA εξέφρασε την ανησυχία του διότι, στο χώρο εργάζονται και στεγάζονται περί τους 60 ανθρώπους, εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι, με τον κίνδυνο της διασποράς να είναι μεγάλος, αλλά, όπως τόνισε, στο συγκεκριμένο γηροκομείο τηρούνταν πολύ προσεκτικά τα πρωτόκολλα ως προς τους επισκέπτες.

«Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο» τόνισε ο δήμαρχος, ζητώντας από όλους να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα που σύστησε η πολιτεία. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Ευθυμίου, σε αυτό τον οίκο ευγηρίας, φιλοξενείται και η μητέρα του, γι? αυτό όπως είπε, έχει διπλή αγωνία.