Σε «γραμμή» Κυρίτση και ο Τσιρώνης: Η Ευρώπη αιματοκύλισε πρώτη τους Ινδιάνους

Σε «γραμμή» Κυρίτση και ο Τσιρώνης: Η Ευρώπη αιματοκύλισε πρώτη τους Ινδιάνους

Μετά την αίσθηση που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση περί Δυτικών και όχι ισλαμιστών που έστελναν παιδιά σε θαλάμους αερίων, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος έκανε λόγο περί Ευρώπης που ήταν το θέατρο εκκαθαρίσεων και αιματοκυλίσματος διαχρονικά και ιστορικά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και κληθείς να σχολιάσει την άποψη του κ. Κυρίτση, ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι στην Ευρώπη υπάρχει μια καταγίδα εθνικισμού που πρέπει να απαντηθεί. «Πραγματικά η Ευρώπη και κυρίως η αποικιοκρατία της Ευρώπης κούναγε συνέχεια το δάχτυλο σε κάποιους βαρβάρους, εντός εισαγωγικών, ενώ ξεχνούσε ότι πραγματικά η Ευρώπη ήταν το θέατρο εκκαθαρίσεων και αιματοκυλίσματος διαχρονικά και ιστορικά», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Γιάννης Τσιρώνης πρόσθεσε ότι δήθεν η Ευρώπη ταυτίζεται με τον πολιτισμό, ξεχνώντας το τι έχει συμβεί στην Ευρώπη και ξεχνώντας ότι ό,τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ. «Ξεχνάμε δηλαδή ότι εμείς τους αιματοκυλήσαμε πρώτοι τους ανθρώπους, εμείς αιματοκυλήσαμε τους Ινδιάνους», συμπλήρωσε ο κ. Τσιρώνης.

Το μεγαλύτερο Ισλάμ είναι ειρηνικότατο, όπως ειρηνικότατοι είναι και οι περισσότεροι χριστιανοί, αλλά στην Ευρώπη υπήρχε και η Ιερά Εξέταση, κατέληξε την τοποθέτησή του στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης.

Φωτογραφία: Intimenews