Σε Έλληνα άνηκε η σορός που ανασύρθηκε από το πλοίο
Euroferry Olympia

Σε Έλληνα άνηκε η σορός που ανασύρθηκε από το πλοίο

Νεκρός εντοπίστηκε, ένας από τους 11 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia. Πρόκειται για έναν εκ των τριών Ελλήνων που δεν έχουν εντοπιστεί. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ που ανέβηκαν εκ νέου στο πλοίο εντόπισαν την απανθρακωμένη σορό στην καμπίνα ενός φορτηγού.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίσθηκε από τους οικείους του η σορός του οδηγού που εντοπίστηκε το απόγευμα στο γκαράζ 2 του φλεγόμενου Euroferry Olympia. Πρόκειται για 58χρονο ημεδαπό.

Στο πλοίο οι έρευνες συνεχίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία για τον εντοπισμό των υπολοίπων 10 αγνοουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας επιβάτης που βρέθηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia. Ο 21χρονος διασωθείς Λευκορώσος, είναι καλά στην υγεία του, ενώ φέρεται να ανέφερε στους διασώστες ότι «υπάρχουν ακόμη τέσσερα με πέντε άτομα που είναι ζωντανά». 

Η πρώτη λέξη του 21χρονου όταν διασώθηκε ήταν «Ζω;». Φτάνοντας στο λιμάνι δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αλλά το χαμόγελο του ήταν αρκετό. Το όνομα του ήταν στη λίστα των αγνοουμένων.

Ο 21χρονος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις». «Από τις πρώτες πληροφορίες με τους γιατρούς είπε ότι άκουγε και άλλες φωνές. Ελπίζουμε να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ζωντανοί και να είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο κ. Ρουμπάτης.

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Αποβιβάσθηκαν στο Πρίντζεζι 48 διασωθέντες

Έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πρίντζεζι, 48 διασωθέντες από το ναυάγιο του Euroferry Οlimpia. Τους μετέφερε στην Ιταλία, το πλοίο Florencia, το οποίο ανήκει, επίσης, στην εταιρία Grimaldi.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες.

Όλοι τους, υπογράμμισαν ότι η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική, και ότι «το σημαντικότερο, αυτή τη στιγμή, είναι το ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτή τη δοκιμασία».