Σε 5 από 10 μέρες μειώνεται η καραντίνα στους ασυμπτωματικούς

Σε 5 από 10 μέρες μειώνεται η καραντίνα στους ασυμπτωματικούς

Σε πέντε από δέκα μέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς με κορονοϊό, μέτρο που προανήγγειλε πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Η εν λόγω αλλαγή αποφασίστηκε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων μετά και τις νέες οδηγίες του CDC, οποίος μείωσε χθες το χρονικό διάστημα καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς, αλλά επέβαλε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για σε κάθε επαφή για πέντε μέρες μετά τη λήξη αυτής.

Άμεσα αναμένεται ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες για το αν θα ισχύσει η παραπάνω παράμετρος.

Συγκεκριμένα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν χθες ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί.

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.