Σαρωτικοί έλεγχοι για τα πλαστά πιστοποιητικά - Καμία ανοχή από τις αρχές

Σαρωτικοί έλεγχοι για τα πλαστά πιστοποιητικά - Καμία ανοχή από τις αρχές

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές μετά τα κρούσματα έκδοσης και χρήσης πλαστών πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού και τις καταγγελίες για νέες υποθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 

Ήδη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι  ξεκίνησε σαφάρι αυστηρών ελέγχων και θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες. Μάλιστα χτες στη Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία που ορίζει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ όχι μόνο σε εκείνους που κάνουν χρήση των πλαστών πιστοποιητικό αλλά και σε εκείνους που το εκδίδουν. 

Προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού, έχει εκφράσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ζήτησε ταχύτατη διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σχηματίζει δικογραφία, προκειμένου να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες στους εμπλεκομένους.

Παράλληλα, ανοιχτό άφησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, το ενδεχόμενο για «αποτάξεις» υγειονομικών ενώ πρόσθεσε πως δεν θα υπάρξει επιείκεια σε περιστατικά με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει το 56% του εγχώριου πληθυσμού και να αυξάνεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα κάθε 4 ημέρες, το κίνημα των αρνητών που δημιουργούν δίκτυο για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών με επίορκους υγειονομικούς εξελίσσεται  από δικαστικό σε μείζον κοινωνικό θέμα.

Όπως τόνισε ο κ Πλεύρης έδωσε εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα.


Μάλιστα, στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αποκάλυψε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όπως ανέφερε, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».

Η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών, σημείωσε ο Α. Μπίνης.

Κενά στο ΕΣΥ, διοικητές κάνουν τα στραβά μάτια για να βγει η βάρδια


«Ψεκασμένοι» και αρνητές δημιουργούν ένα σκληρό πυρήνα ανθρώπων που κάνουν ότι μπορούν για να ρίξουν στον τοίχο την εθνική προσπάθεια ανόρθωσης ικανού τείχους ανοσίας, με τους υγειονομικούς «ψεκασμένους» και αρνητές να δημιουργούν με τη στάση τους δυσαναπλήρωτα κενά στο ΕΣΥ. Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε στρατιωτικά και Πανεπιστημιακά νοσοκομεία δεν επιδίδονται οι πράξεις αναστολής στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους γιατί οι αποχωρήσεις θα είναι τόσο πολλές που δεν θα βγαίνει η βάρδια.  

Ενδεικτικά στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ 100 υγειονομικοί είναι μη εμβολιασμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, που παραμένουν στις θέσεις τους παρότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον Διοικητή να παραιτηθεί! Στο Ναυτικό νοσοκομείο 60 μη εμβολιασμένοι επίσης εργάζονται κανονικά για να βγει η βάρδια.

Ανάλογη εικόνα στο νοσοκομείο της Ξάνθης με 92 μη εμβολιασμένους  υγειονομικούς, ενώ στο νοσοκομείο της Δράμας οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι ανέρχονται στους 96. Στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας παραμένουν μη εμβολιασμένοι 170 εργαζόμενοι στον Άγιο Ανδρέα και τουλάχιστον 300 υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου και εκεί με τη διοίκηση να κάνει τα «στραβά μάτια». Στο νοσοκομείο Σερρών 100 μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι - μεταξύ των οποίων αναισθησιολόγοι - έχουν δημιουργήσει λίστα αναμονής για εκατοντάδες τακτικά χειρουργεία. 

ΙΣΑ: Θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα αν διαπιστωθεί εμπλοκή μελών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή πληροφορίες για εικονικούς εμβολιασμούς και για ψευδώς θετικά Rapid test και PCR δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία τέτοια καταγγελία για γιατρούς μέλη του έχει περιέλθει στην αντίληψη του. Ο ΙΣΑ τονίζει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες απαράδεκτες αξιόποινες πράξεις θα εξαντλήσει την αυστηρότητα του. Ο ιατρικός κόσμος έχει αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διαθέτει και βρίσκεται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.