Σ. Θεοδωράκης: Ναι στο 3% αλλιώς η Βουλή θα γεμίσει κόμματα διαμαρτυρίας

Σ. Θεοδωράκης: Ναι στο 3% αλλιώς η Βουλή θα γεμίσει κόμματα διαμαρτυρίας

Tην αντίθεση του στο σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι το Ποτάμι δεν θα ψήφιζε κάτι τέτοιο γιατί « Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και όχι να διαλυθεί. Τα όριο του 3% πρέπει να παραμείνει. Δεν πρέπει η Βουλή να γεμίσει με κόμματα διαμαρτυρίας του 1%».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του στο The Tock και σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος αρχηγός εάν και εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις στο κέντρο απάντησε: «Υποψήφιος θα είμαι. Όπως ίσως και πολλοί άλλοι. Το θέμα είναι να βρούμε τον τρόπο έτσι ώστε να έχουμε 200.000 πολίτες στην ψηφοφορία. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Ο πολλαπλασιασμός και όχι η πρόσθεση».

O αρχηγός του Ποταμιού κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι μεταφέρει τα αδιέξοδα τους στους πολίτες με την τακτική του δημοψηφίσματος και τόνισε χαρακτηριστικά: «Κυβερνώ δεν σημαίνει απολαμβάνω εξουσία, κυβερνώ σημαίνει τολμώ και παίρνω αποφάσεις. Και τέλος πάντων ας μελετήσουν, ας αποφασίσουν, ας προτείνουν κι ας αφήσουν τα πυροτεχνήματα».

Αναφορικά με το πως θα βγει η χώρα από την κρίση, τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με τα μνημόνια αλλά ούτε με πρόωρες εκλογές και επανέλαβε την πρόταση του για new deal λέγοντας: «Τα μνημόνια από μόνα τους δεν μας βγάζουνε απ' την κρίση. Χρειάζεται ένα new deal στην κοινωνία αλλά και στην Ευρώπη. Αλλά σε αυτή τη νέα συμφωνία θα πρέπει να πρωτοστατούν οι δημιουργικές προοδευτικές δυνάμεις και όχι οι συντεχνίες, τα συμφέροντα και οι κομματικοί μηχανισμοί».