Σ. Φάμελλος: Για την τραγωδία φταίνε όσοι έχτισαν μάντρες

Σ. Φάμελλος: Για την τραγωδία φταίνε όσοι έχτισαν μάντρες

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μία ακόμα απίστευτη τοποθέτηση από στέλεχος της κυβέρνησης έγινε στη βουλή, για την εθνική τραγωδία στην οποία θρηνούμε τουλάχιστον 80 νεκρούς.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, υπαινίχθηκε ότι οι… μάντρες φταίνε που τόσοι άνθρωποι πέθαναν από τη φωτιά στο Μάτι. 

Επιχειρώντας να απεμπολήσει και αυτός τις όποιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση, ο κ. Φάμελλος είπε ότι «θα βεβαιώσουμε πως κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί σε καμία μάντρα, φράχτη, να μην περιοριστεί η δίοδος του για τη σωτηρία»!

Κάλεσε, δε, όλους να σταματήσουν τον κατήφορο της τυμβωρυχίας, ενώ υποστήριξε ότι «απαιτείται μεγάλη προσοχή για την δημοκρατική προάσπιση γιατί μια τυμβωρυχία πρέπει να μας βρίσκει αντίθετους». Κάτω τον ίδιο, πολιτική ευθύνη δεν σημαίνει παραίτηση αλλά «σημαίνει να αντιμετωπίσουμε και να αναστείλουμε τις ευθύνες που οδήγησαν στις απώλειες»!

Την σκυτάλη πήρε ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο οποίος… συμφώνησε με τον προλαλήσαντα Σ. Φάμελλο και προσέθεσε ότι τώρα προέχουν τα έργα και όχι τα λόγια. 

Τέλος, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έδειξε να μην έχει συναίσθηση της πραγματικότητας λέγοντας ότι «τραγωδίες σαν αυτή που βιώσαμε μας πεισμώνουν», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση προχωρά με το κεφάλι ψηλά».

Κοινή συνισταμένη και των τριών ήταν ότι κανείς δεν μίλησε για ευθύνες της κυβέρνησης, ούτε καν ζήτησε μια συγγνώμη. Απλά παρέλασαν από την Ολομέλεια της Βουλής διαιωνίζοντας το αφήγημα της κυβέρνησης, περί ευθυνών των… άλλων!

Διαβάστε Περισσότερα