Ρουμανία: Στους 38 οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από μία εβδομάδα

Ρουμανία: Στους 38 οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από μία εβδομάδα

Έξι άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί στην πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα σε ντισκοτέτ στο Βουκουρέστι κατέληξαν ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων σε 38.

Δύο από τους τραυματίες--ο ένας Ρουμάνος κι ο άλλος Ιταλός--κατέληξαν στην Ολλανδία όπου είχαν μεταφερθεί, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Σορίν Καμπεάνου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κυβέρνηση.

Άλλοι τέσσερις τραυματίες, που είχαν υποστεί βαριά εγκαύματα και υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα, υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου όπου είχαν διακομιστεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.

Περίπου 100 άτομα, κυρίως νεαρά, εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων τα 48 σε "κρίσιμη κατάσταση", σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η πυρκαγιά στο κτίριο του νυχτερινού κέντρου Colectiv, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ξέσπασε στις 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και εισαγγελείς, μια μακρά σειρά παραλείψεων και παραβιάσεων των κανόνων ασφαλείας ήταν η αιτία της τραγωδίας.

Οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δεν είχαν ζητήσει τις απαιτούμενες άδειες για την πραγματοποίηση συναυλιών και την πραγματοποίηση σόου με πυροτεχνήματα, έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν διώξεις για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια.

Τρεις εκπρόσωποι μιας ιδιωτικής εταιρείας που είχε προμηθεύσει τα πυροτεχνήματα τα οποία προκάλεσαν την πυρκαγιά, όπως και ο δήμαρχος του τέταρτου διαμερίσματος, όπου βρισκόταν το νυχτερινό κέντρο, επίσης προφυλακίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ