Ρουβίκωνας: Ανάσα λευτεριάς για τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Ρουβίκωνας: Ανάσα λευτεριάς για τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα την 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, χαρακτηρίζοντάς την «ανάσα λευτεριάς», με ανάρτηση στο Facebook. Ωστόσο η συγκεκριμένη ανάρτηση κατέβηκε μετά από λίγο.

«Η άδεια - ενώ τη δικαιούταν - άργησε χρόνια. Άργησε, καθώς ο Κουφοντίνας δεν έδινε - δεν έδωσε - τη "δήλωση μετανοίας" που του ζητούσε το Καθεστώς. Δεν βγήκε να αποκηρύξει τη δράση του. Δεν είπε "έκανα λάθος". Δε λύγισε, παρόλο που δεν υπάρχει τίποτε πιο δελεαστικό για έναν αιχμάλωτο απ'' την - έστω στιγμιαία - απελευθέρωση του. Δεν εμφάνισε τις Ιδέες του σαν "σφάλματα του παρελθόντος". Δεν τις ξεφτίλισε. Έτσι τις κράτησε ζωντανές», έγραφαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στην ανάρτησή τους.



Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία έκανε στην οργάνωση του Ρουβίκωνα, τα μέλη της οποία η κυβέρνηση αδυνατεί να συλλάβει ενώ πολλές φορές δείχνει να τα «καλύπτει». «Ο αρχηγός του Ρουβίκωνα χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη. Έχουμε τρελαθεί τελείως σε αυτή τη χώρα;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.