Ρωσία: Περίπου 45.000 Ρώσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο για διακοπές

Ρωσία: Περίπου 45.000 Ρώσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο για διακοπές

Περίπου 45.000 Ρώσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή για διακοπές στην Αίγυπτο, δήλωσε σήμερα ο Όλεγκ Σαφόνοφ, επικεφαλής του κρατικού ρωσικού οργανισμού τουρισμού Rostourism, συμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο Σαφόνοφ έκανε τη δήλωση αυτή αφού ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι ρωσικές επιβατικές πτήσεις προς την Αίγυπτο έως ότου αποσαφηνισθούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού επιβατικού Airbus A321 το περασμένο Σάββατο στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, που στοίχισε τη ζωή στους 224 επιβαίνοντες.

Η αναστολή των ρωσικών πτήσεων, η οποία ακολουθεί τις αποφάσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας να αναστείλουν τις πτήσεις τους προς και από το Σαρμ ελ-Σέιχ, το αιγυπτιακό θέρετρο από το οποίο είχε απογειωθεί το μοιραίο ρωσικό Airbus, αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι η Μόσχα θεωρεί αξιόπιστο το σενάριο σύμφωνα με το οποίο μαχητικοί ισλαμιστές τοποθέτησαν με κάποιο τρόπο μια βόμβα στο αεροπλάνο.

Ο Πούτιν έδωσε την εντολή για την αναστολή των πτήσεων αφού ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, συνέστησε αυτό το μέτρο έως ότου γίνουν επακριβώς γνωστά τα αίτια της συντριβής.

"Ο αρχηγός του κράτους συμφώνησε μ'' αυτές τις συστάσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο Πούτιν έδωσε επίσης εντολή στην κυβέρνηση να αρχίσει συνομιλίες με τις αιγυπτιακές αρχές για την εγγύηση της ασφάλειας των πτήσεων, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ