RIA: Δύσκολη η συνάντηση Λαβρόφ-Πόμπεο λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος

RIA: Δύσκολη η συνάντηση Λαβρόφ-Πόμπεο λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος

Η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, καθίσταται δύσκολη λόγω δυσκολιών συντονισμού στα χρονοδιαγραμμάτα, ανέφερε το πρακτορείο RΙΑ, επικαλούμενo πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι προσπαθεί να κανονίσει συνάντηση μεταξύ του Λαβρόφ και του Πομπέο στη Σιγκαπούρη στο περιθώριο της συνόδου του ASEAN αυτήν την εβδομάδα.

Μετά την Σύνοδο Κορυφής Πούτιν-Τραμπ στο Ελσίνκι, ο Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι είχε συμφωνήσει με τον Αμερικανό ομόλογο του για μια συνάντηση στο κοντινό μέλλον. 

Οι δυο άνδρες είχαν επικοινωνήσει μέρες μετά την σύνοδο του Ελσίνκι με αφορμή την σύλληψη στις ΗΠΑ της Μ. Μπούτινα, της Ρωσίδας που κατηγορείται ότι επιχείρησε να επηρεάσει πολιτικές οργανώσεις προς όφελος της Ρωσίας.

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε έπειτα από «αμερικανική πρωτοβουλία» επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής έγιναν αναφορές επίσης στο θέμα της συριακής σύρραξης, ιδίως «στο ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ με άλλες χώρες για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία».

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais