Reuters: Το στρατόπεδο Sarkozy ζητά την αντικατάσταση του Fillon

Reuters: Το στρατόπεδο Sarkozy ζητά την αντικατάσταση του Fillon

Σύμμαχοι του Γάλλου πρώην προέδρου Nicola Sarkozy θα ζητήσουν από τον Francois Fillon να ορίσει αντικαταστάτη του στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

Όπως μεταδίδει το Reutres, σύμμαχοι του συντηρητικού πρώην προέδρου Nicola Sarkozy θα ζητήσουν από τον "πολιορκημένο" προεδρικό υποψήφιο Francois Fillon να βρει έναν υποψήφιο που θα τον αντικαταστήσει, καθώς η υποθεση εμπλοκής του σε πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη σύζυγό του δεν λέει να κοπάσει.

Το Reuters επικαλείται πρόσωπο που πρόσκειται στο περιβάλλον Sarkozy και το οποίο ήταν παρών στη συνάντηση που έγινε σήμερα, σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. «Η πολιτική γραμμή του Fillon είναι σωστή, όμως ο τελευταίος δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει την ενότητα της πολιτικής οικογένειας της δεξιάς και του κέντρου, του ζητάμε να αναλάβει τις ευθύνες του να επιλέξει ο ίδιος έναν διάδοχο», εξήγησαν προσκείμενοι στον Sarkozy.

Μάλιστα, στη συνάντηση αυτή οι σύμμαχοι του Sarkozy συμφώνησαν να ζητήσουν από τον Christian Jacob, εξέχων μέλος των συντηρητικών, να συναντηθεί με τον Fillon ώστε να του θέσει και επισήμως την απαίτησή τους.