Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη - 22 συλλήψεις

Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη - 22 συλλήψεις

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου, μετά από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στις παλιές φοιτητικές εστίες, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ένας σεσημασμένος 30χρονος Αλβανός διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Επίσης, πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΚΑΙ, ανάμεσα στους συλληφθέντες της επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη και τις γύρω περιοχές συμπεριλαμβάνεται και μια γυναίκα, δόκιμη αστυνομικός που φέρεται να είχε σχέση με κάποιον από τους συλληφθέντες. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στη Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες. 

«Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά το περιστατικό με τον πυροβολισμό, σημειώνει πως «στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου».

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που μεταφέρει ο ΣΚΑΙ, έως τις 13:30 είχαν συλληφθεί συνολικά 22 άτομα εντός και εκτός φοιτητικής εστίας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση. 

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ η οποία και σημειώνει πως «είναι απαράδεκτο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ, να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους» και υπογραμμίζει πως: «Οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ».