Πυροβολισμοί και εκρήξεις σε ξενοδοχείο στις Φιλιππίνες

Πυροβολισμοί και εκρήξεις σε ξενοδοχείο στις Φιλιππίνες

Πυρά και εκρήξεις ακούστηκαν έξω από το ξενοδοχείο Resorts World στην Μανίλα. Αν και υπήρξε ανάληψη ευθύνης από τον ISIS η αστυνομία των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Τελευταία ενημέρωση: 23:47 - Η επίθεση δεν συνδέεται με τρομοκρατία υποστηρίζει η αστυνομία 

Ο αρχηγός της αστυνομίας των Φιλιππίνων δήλωσε  ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το ένοπλο περιστατικό στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μανίλας σχετίζεται με την τρομοκρατία και ότι ενδεχομένως να πρόκειται για απόπειρα κλοπής.

Μάλιστα, ο Ρόναλντ Ντέλα Ρόσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό DZMM ότι η αστυνομία έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης και σημείωσε ότι είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να ανέλαβε την ευθύνη του περιστατικού για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Πρόσθεσε ότι ένας ένοπλος εισέβαλε μόνος του στο καζίνο στο συγκρότημα Resorts World και έβαλε φωτιά σε κάποια τραπέζια. Τα πυρά, είπε, δεν στόχευαν ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια. . . δεν τραυμάτισε κανέναν», σημείωσε.

«Αν είσαι ένας τρομοκράτης θα έσπερνες τον τρόμο», κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: 21:49 - Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το γαλλικό πρακτορείο AFP μετέδωσε ότι ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο της Μανίλας. Τοπικά μέσα υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 25 τραυματίες.

Τελευταία ενημέρωση: 21:29 - Μασκοφόροι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον ένας κουκουλοφόρος εισέβαλε στο ξενοδοχείο και άνοιξε πυρ κατά των επισκεπτών και των υπαλλήλων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες ενώ σχετική ενημέρωση εξέδωσε το State Department συνιστώντας στους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ