Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες

Άνοιξε η πλατφόρμα «arogi.gov.gr» για τους πυρόπληκτους της Πεντέλης σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου, στο Mega. Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος για την ολοκλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρωθεί η αυτοψία του ακινήτου ενώ υπάρχει πιθανότητα οι πληρωμές να κατατεθούν από αρχές Σεπτεμβρίου, εφόσον συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων.

Ήδη, πρόσθεσε, έχουν κατατεθεί 35 αιτήσεις. Ο κ. Τριαντόπουλος σχολίασε ότι για την αίτηση οι δικαιούχοι δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθούν, καθώς η πλατφόρμα έχει εξαιρετικά εύχρηστο ψηφιακό περιβάλλον.

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται έως 14.000 ευρώ (ανάλογα με την έκταση της ζημιάς σε κάθε ακίνητο). Οι αιτήσεις κατατίθενται έως τις 9 Σεπτεμβρίου και αφορά κατοικίες, κτίρια επαγγελματικής χρήσης και λοιπά μη επαγγελματικής χρήσης κτίρια.

Vouchers North Evia-Samos Pass

Αναφορικά με τα North Evia και Samos Pass για φθηνές διακοπές σε βόρεια Εύβοια και Σάμο, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι οι αιτήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 25/8 μέσω του vouchers.gov.gr. Οι δικαιούχοι του Σεπτεμβρίου υπολογίζονται σε περίπου 13.800, που αντιστοιχεί σε μία ενίσχυση της τάξεως του 2,7 εκατομμύριων ευρώ.

«Για τη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο αποφασίστηκαν στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες των ανθρώπων των περιοχών αυτών και όχι οριζόντια μέτρα», σημείωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Τα voucher είναι ύψους 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή 300ευρώ στη Σάμο, τον Σεπτέμβριο, τα οποία καλύπτουν δαπάνες διαμονής, εστίασης & τοπικών μεταφορών ενώ δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.