Πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές βάσεις σε Χάμα και Χαλέπι στη Συρία - 26 νεκροί

Πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές βάσεις σε Χάμα και Χαλέπι στη Συρία - 26 νεκροί

Τουλάχιστον 26 μαχητές προσκείμενοι στο συριακό καθεστώς, ανάμεσά τους και Ιρανοί, σκοτώθηκαν στις πυραυλικές επιθέσεις οι οποίες στοχοθέτησαν στρατιωτικές βάσεις στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μια νέα επίθεση έγινε με πυραύλους του εχθρού εναντίον στρατιωτικών θέσεων στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι», αντίστοιχα στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας, μετέδωσε το SANA επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.

Μια ΜΚΟ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε επίσης λόγο για πυραυλικά πλήγματα και σημείωσε ότι σε δύο από τις βάσεις που έγιναν στόχοι στάθμευαν «ιρανικά στοιχεία».

«Κρίνοντας από τους στόχους είναι πιθανό οι βομβαρδισμοί να είναι ισραηλινοί», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, προσθέτοντας ότι τόσο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο που επλήγη στην επαρχία του Χαλεπίου όσο και στην Ταξιαρχία 47 «στόχος ήταν αποθήκες πυραύλων εδάφους- εδάφους».

Σημειώνεται πως το Ισραήλ και η Συρία επισήμως παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι σχέσεις τους είναι όλο και πιο τεταμένες, καθώς στο θέατρο της συριακής σύρραξης ο ισραηλινός στρατός βλέπει τρεις εχθρούς του να επιχειρούν μαζί: τα στρατεύματα του ίδιου του συριακού καθεστώτος, το Ιράν και τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το Ισραήλ σπάνια επιβεβαιώνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Συρία, αν και από την αρχή του εμφυλίου στη χώρα το 2011 έχει εξαπολύσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών στόχων.

Τον Φεβρουάριο, το Ισραήλ είχε στοχοθετήσει την ίδια βάση, όπου βρίσκεται στρατιωτικό αεροδρόμιο, καθώς υποστήριξε ότι ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος που παραβίασε τον ισραηλινό εναέριο χώρο είχε απογειωθεί από τη βάση, που θεωρεί «ιρανική».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου AP