Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους: Τρίτη ημέρα ερευνών για εντοπισμό του πιλότου

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους: Τρίτη ημέρα ερευνών για εντοπισμό του πιλότου

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο για τον εντοπισμό του πιλότου και του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κυβερνούσε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν αυτό κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μεσολογγίου και Ευήνου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύτες, σκάφη του λιμενικού, άνδρες της ΕΜΑΚ, αεροσκάφη και ειδικό ωκεανογραφικό πλοίο. Χθες το απόγευμα σκάφος του λιμενικού εντόπισε τμήμα του αεροσκάφους, το οποίο μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι.

Ο 47χρονος πιλότος φέρεται να ξεκίνησε την πτήση του από το Μεσολόγγι. Η τελευταία του επικοινωνία με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήταν στις 12:24 της Τετάρτης. Στις 12:28 επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον πύργο ελέγχου της 116 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο. Λίγα λεπτά αργότερα το ίχνος του μονοκινητήριου αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ.

Ένας κάτοικος του Κρυονερίου το είδε να πέφτει στον Πατραϊκό Κόλπο και ενημέρωσε το λιμεναρχείο. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για εντοπισμό του πιλότου και του αεροσκάφους.