Πρύτανης ΑΠΘ: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σφύζει από δημιουργική ενέργεια και καινοτόμες ιδέες

Πρύτανης ΑΠΘ: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σφύζει από δημιουργική ενέργεια και καινοτόμες ιδέες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στις 21 Απριλίου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νικόλαος Παπαϊωάννου αναφέρει σε μήνυμά του ότι οι δύο έννοιες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και βρίσκουν πεδίο δράσης σε κάθε έκφανση της ζωής ενώ τονίζει ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σφύζει από δημιουργική ενέργεια και καινοτόμες ιδέες.

Αυτό, όπως αναφέρει, αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από την πλούσια ερευνητική δραστηριότητα που επιτελείται στο ίδρυμα, αλλά και από τις διακρίσεις των μελών του, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτει ότι η πολιτική Αριστείας που εφαρμόζεται στο ΑΠΘ παρέχει κίνητρα στο ερευνητικό δυναμικό και συνεισφέρει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για να αναπτυχθούν νέες ιδέες και να μετατραπούν σε καινοτόμα προϊόντα.

Προσθέτει ότι η διεπιστημονικού χαρακτήρα έρευνα που επιτελείται στο ΑΠΘ ευνοεί τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Εξάλλου, αυτό που έχει σημασία για τη δημιουργικότητα είναι η μη συμβατική σκέψη που ξεπερνά τα παραδοσιακά σύνορα των επιστημών.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ σημειώνει ότι, παράλληλα, μέσα από την παρεχόμενη εκπαίδευση ενισχύεται η ευαισθητοποίηση των φοιτητών/τριών σχετικά με τη σημασία της δημιουργικότητας και της καινοτομίας και ενθαρρύνεται η διάκριση σε όλα τα επιστημονικά πεδία.