Προτροπή Φίλη για εμβολιασμούς με το βλέμμα στον… Πολάκη - «Το εμβόλιο είναι όπλο»

Προτροπή Φίλη για εμβολιασμούς με το βλέμμα στον… Πολάκη - «Το εμβόλιο είναι όπλο»

Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης δηλώνει ανεμβολίαστος και υποστηρίζει πως τα εμβόλια είναι πειραματικά αλλά και (με τελευταία ανάρτησή του) ότι δεν καλύπτουν μεταλλάξεις, ο Νίκος Φίλης εμφανίζεται να προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Οι δύο γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και η εσωκομματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας που τυγχάνει της πλήρους στήριξης του Αλέξη Τσίπρα βγαίνει έστω και εμμέσως στο προσκήνιο.

Ο Νίκος Φίλης στην ανάρτησή του, με την οποία επικρίνει το υπουργείο Παιδείας για τα μέτρα στα σχολεία εν όψει της νέας σχολικής περιόδου προχωρεί ένα βήμα παραπάνω. Καλεί του Έλληνες να εμβολιαστούν τονίζοντας με έμφαση ότι το «Το εμβόλιο, είναι όπλο!»

Και συνεχίζει αποδομώντας το αφήγημα Πολάκης γράφοντας πως «Κι αν αρχικώς κάποιες επιφυλάξεις ήταν κατά περίπτωση εύλογες, σήμερα, πολλούς μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού και με πλήθος δεδομένων να έχουν συλλεχθεί διεθνώς, μπορούν και εκείνοι που αμφέβαλλαν να είναι πλέον βέβαιοι: ο εμβολιασμός είναι ασφαλής, αποτελεσματικός και αποδεικνύεται καθημερινά σωτήριος! Παραμένει λοιπόν απαραίτητος, ειδικά με την απειλή της νέας επιθετικής μετάλλαξης».

Υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις της επιστημονικής κοινότητας προσθέτει «Εμπρός λοιπόν. Ας βαδίσουμε συλλογικά στο δρόμο της έγνοιας για την Κοινότητα. Ας «δωρίσουμε» τον εμβολιασμό μας σε εκείνους που 18 μήνες τώρα έχουν αποκλειστεί από την κοινωνική ζωή. Ας δώσουμε πίσω στους μαθητές και στους φοιτητές το θησαυρό της εκπαίδευσης, που τόσο βίαια στερήθηκαν»

Η εμφάνιση Φίλη και το περιεχόμενο της ανάρτησης δεν δείχνει τυχαίο. Είναι απάντηση στη γραμμή Πολάκη δεδομένου ότι οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια κατάσταση εσωκομματικής σύγκρουσης στην Κουμουνδούρου όπου στελέχη ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τη στάση και τις θέσεις που εκφράζει ο στενός τους συνεργάτη χωρίς να έχει δεχθεί καν επίπληξη από τον αρχηγό του. Θέσεις που ουσιαστικά έρχονται να ρίξουν νερό στον μύλο των αντιεμβολιαστών και των μη εμβολιασμένων.

Μάλιστα οι πιέσεις είναι ισχυρές σε σημείο που να θεωρείται πως η σημερινή παρουσία ότι Αλ. Τσιίπρα στη Βουλή, οι προσωπικές επιθέσεις και οι χαρακτηρισμοί κατά του πρωθυπουργού καθώς και η επαναφορά της λέξης «οργή» στο λεξιλόγιο του είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων στην Κουμουνδούρου.

Δεν είναι άλλωστε λίγα τα στελέχη που ζητούν να πειστεί ο Παύλος Πολάκης να εμβολιαστεί και να σταματήσει αυτές τις αναρτήσεις που εκθέτουν και όλους όσοι έχουν ταχθεί υπέρ των εμβολίων με δημόσιες δηλώσεις τους, έχοντας μάλιστα εμβολιαστεί και οι ίδιοι….